12 Σεπτεμβρίου 2011

Μια βόλτα στου Φιλοπάππου Κυριακή 18.09


Oι Ατενίστας και ο Γιώργης Χριστοδούλου σας προσκαλούν ένα κυριακάτικο απόγευμα στην πιο "παλιά γειτονιά" της Αθήνας

Θέλουμε να γνωρίσουμε την πόλη μας, να περιπλανηθούμε στους δρόμους της και να απολαύσουμε παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις κάθε πολιτισμού σε κάθε της γωνιά.
...
Έτσι το απογευματάκι της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, στις 18.30 ανηφορίζουμε στον μάλλον άγνωστο στους πολλούς λόφο του Φιλοπάππου.

Οι αρχαιολόγοι της Α’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα μας περιμένουν για μία βόλτα στο λόφο για να μας τον παρουσιάσουν, να μας αποκαλύψουν άγνωστες διαδρομές και να μας μυήσουν στα μυστικά των αρχαίων αθηναϊκών συνοικιών Κοίλης και Μελίτης που βρίσκονταν στο λόφο..

Και την ώρα που θα ολοκληρώνεται η βόλτα, γύρω στις 19.30, στο ηλιοβασίλεμα, θα μαζευτούμε στο πλάτωμα της Μελίτης (με θέα από τη μια το λόφο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα κι από την άλλη τη θάλασσα του Σαρωνικού) για να απολαύσουμε τις μουσικές του "flâneur" Γιώργη Χριστοδούλου ο οποίος προθυμοποιήθηκε να τραγουδήσει unplugged για εμάς μία σειρά από τραγούδια τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μιλούν για την Αθήνα.

Που: Λόφος Φιλοπάππου
Σημείο συνάντησης: Είσοδος Φιλοπάππου από Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Πότε: Κυριακή 18/9/2011, ώρα 18.15.
Είσοδος Ελεύθερη

(Το μουσικό μέρος της βραδιάς θα ξεκινήσει περίπου στις 19.30 - Το πλάτωμα της Μελίτης έχει επίσης πρόσβαση από τον περιφερειακό του Φιλοπάππου, περίπου στο ύψος της γέφυρας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου